fredag 30. oktober 2009

Klimamysteriet


Klimamysteriet er navnet på et ARG-spill jeg og resten av medie -klassen har lekt oss med de siste 2 ukene.
Etter å ha registrert seg får man tilsendt oppdrag via e-post, og sammen med alle andre som spiller Klimamysteriet skal man undersøke og oppklare mysterier, altså drive med detektivarbeid.

Spillet fungerer gjennom å diskutere oppdragene gjennom forumer, spill, filmer og oppdrag som alle deltagerne skal oppklare.Det blir brukt Derrick modell og Dynastiet modell, noe som gjør at det er en sammenheng mellom alle oppdragene, samt at hvert oppdrag starter på en ny spenningskurve.

Handlingen i spillet går ut på at det i starten er to menn som skal utvikle en webside, der man kan diskutere klimaproblemer og hva som skal gjøres. De skal få hjelp av en gruppe som blir kalt "The Four". De skal hjelpe de to klimaentusiastene med å samle info osv. Men de dukker ikke opp når de hadde avtalt, og synkront blir også websiden tuklet med. De har ikke lengre kontroll over alt som skjer på siden. Det er derfor de trenger din hjelp til å løse opp i tråder og finne ut av spor som dukker opp.

Personlig synes jeg spillet virket utrolig døvt i starten, men etter å ha prøvd litt skjønte jeg konseptet og det begynte å bli litt morsommere. Det er lett å bli forvirret, så man må følge med og ta til seg den infoen som er relevant. Jeg tror nok spillet er laget for å rett folks oppmerksomhet mot det økende problemet vi har med klimaet. Og isteden for å skremme folk til å gjøre noe for miljøet, så har de gjort det lærerikt og man må gjøre ting selv.

Har du en liten detektiv inni deg, eller er samfunnsbevisst og vil hjelpe planeten?

Trykk på linken og ta del i det store mysteriet du også.


Fred&Kjærleik- T

1 kommentar:

  1. Du påpeker de samme svakhetene ved spillet som de andre. Hvordan kan dette spillet bli mindre forvirrende i starten?

    SvarSlett